skip to contentFijn toch wel, al heb ik grotendeels een stenen
tuin. Er doet zich daar van alles voor, zelfs
op een hoopje puin!
Ik vermaak me ermee, wil er niet vanaf.
Aanvliegende vogels bepaald geen erge straf.
Ondanks soms wat ongemak ben ik wel blij.
Diertjes, bloemen, kruiden: helemaal voor mij.

 

Over ons

De Amateurtuindersvereniging 'Van Heemstra' is in 1989 opgericht. Tot 1989 waren er ook al volkstuinen, maar werd het beheerd door de PCI.
PCI staat voor R.K. ParochiĆ«le Caritas Instelling. De grond is dus van de katholieke kerk in Beuningen. Van oorsprong zijn het armentuinen. Arme gezinnen kregen destijds van de kerk 1 ha grond om in het eigen levensonderhoud te voorzien. Het complex is momenteel 8 ha groot, waarvan 7,7 ha in gebruik is als volkstuintjes.

In 1989 besloot de PCI te stoppen met het verhuren van volkstuinen, omdat de kosten voor hen te hoog werden. Er was geen toezicht en niemand voelde zich verantwoordelijk voor het complex. Er werd overal rommel neergegooid en de PCI moest dit door derden laten verwijderen. Voor hen was het aantrekkelijker om de grond maar aan een akkerbouwer te verhuren.
Daarop hebben de toen aanwezige tuinders besloten om een vereniging op te richten en het complex zelf van de PCI te gaan huren. Daarmee werd de verantwoordelijkheid om er op toe te zien dat eventuele rommel werd opgeruimd van de PCI overgenomen. In de praktijk betekent dit dat alle tuinders zelf hun afval afvoeren naar de DAR. Onze vereniging heeft een aanhangwagen, die door alle leners gratis kan worden gebruikt


De vereniging heeft 218 tuinen en ongeveer 170 leden.

 

 

K
Hosting by allwww.nl