skip to contentFijn toch wel, al heb ik grotendeels een stenen
tuin. Er doet zich daar van alles voor, zelfs
op een hoopje puin!
Ik vermaak me ermee, wil er niet vanaf.
Aanvliegende vogels bepaald geen erge straf.
Ondanks soms wat ongemak ben ik wel blij.
Diertjes, bloemen, kruiden: helemaal voor mij.

 

Aanvraag tuin

 

Momenteel hebben we een wachtlijst van meer dan 35 aanstaande tuinleden.

Wij zullen op dit moment geen nieuwe leden aan de wachtlijst toevoegen aangezien de wachttijd waarschijnlijk meer dan twee jaar zal zijn.

 

Ter Informatie: In juni 2020 stonden 36 mensen op de wachtlijst voor een tuin. Aangezien de vereniging over 215 tuinen beschikt en er regelmatig mensen stoppen, komen er ieder jaar ongeveer 10 tuinen vrij. Omdat sommige mensen op de wachtlijst zich terugtrekken, hebben de eerste 15 op de wachtlijst een goede kans om in een jaar een tuin te krijgen. Uiteraard kan het aantal meer of minder zijn.

 

Wat kost het huren van een tuin? 

Contributie € 6,- per jaar 
Huur € 0,15 per m2 (2020)
Borg € 100,- eenmalig 
Als er voor het oppompen van water een puntstuk door de vereniging is geslagen, kost dat € 10,- per jaar.
De borg moet ervoor zorgen, dat u uw tuin weer netjes oplevert bij vertrek. Na een jaar wordt gekeken of uw tuin op orde is en kan de overeenkomst met wederzijds goedvinden worden verlengd.
Tuinen zijn tussen de 100 en 300 m2 groot. 
Een tuin van 200 m2 kost op dit moment (prijs 2020) per jaar € 30,- huur en € 6,- contributie voor de vereniging.

 

Aanhanger van de Vereniging:

Tuinders die een tuin huren kunnen tevens van de vereniging een aanhanger lenen.

Als u de aanhanger wilt lenen dan kunt u deze reserveren door 3 dagen van te voren telefonisch contact op te nemen met Hachemi Chahaibi, Telefoonnummer  06-55192825  

Indien de aanhanger beschikbaar voor u is stuurt u Hachemi Chahaibi de dag ervoor een app ter herinnering.

 

Plattegrond:

Bent u benieuwd waar u een tuin kunt vinden op het terrein? Gebruik deze plattegrond om op te zoeken waar een tuin ligt.
Bent u van plan om een tuinhuisje neer te zetten? Houd er dan rekening mee dat dit huisje moet voldoen aan een aantal door de gemeente gestelde eisen. Kijk voor meer informatie hierover in de voorwaarden.

 

Uw tuin beregenen
 

Water moet men zelf oppompen, daarvoor is een zogenaamd puntstuk nodig. Dit is een 6 meter lange buis, die in de grond zit en waar men een zwengelpomp op kan zetten. Ook kan er een motorpomp op aangesloten worden. Voor een waterpomp en een 6/7 meter slang met aansluitstukken moet men dan zelf nog zorgen. We helpen u graag verder met wat er precies nodig is en waar u dat eventueel kunt kopen. Op een groot aantal tuinen heeft de vereniging al een puntstuk geslagen. Bij deze tuinen moet dan per jaar € 10,- extra betaald worden voor het gebruik ervan.

 

Ploegen en frezen

Tegen een vergoeding komt tuinder Evert Cochius (024-677 22 72) de grond van uw tuin ploegen of frezen. Dit kan helpen om de kleigrond losser te maken en de structuur van de grond en afwatering te verbeteren. Laat u zich door hem informeren over de mogelijkheden en eventuele voor- en nadelen die kunnen gelden voor uw tuin.  De afspraken die u met Evert Cochius maakt gaan buiten de vereniging om.
 

 

Alternatief als u niet wilt wachten op een tuin die vrijkomt:

Tuinvereniging Het Wijchers Bos,  http://tuinvereniging-wijchers-bos.nl/ hebben momenteel nog tuinen beschikbaar.

 

 

K
powered by keesweb.nl